top of page
  • info@sunclear.nl

Vuurwerk op zonnepanelen

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020

Vuurwerk op zonnepanelen


Henk Westbroek vroeg zich op Twitter af of zijn zonnepanelen schoongemaakt moesten worden omdat deze zijn bevuild door kruitneerslag als gevolg van zeer intensief vuurwerkgebruik in zijn buurt. Er was hem verteld dat dit noodzakelijk is en hij was dus benieuwd of hij in de mailing genomen werd. 

Na oud en nieuw was mijn, normaal gesproken zwarte auto, omgetoverd tot een grijs gestippeld lelijk monster. Er was zo veel op gevallen dat het wel leek alsof hij in een zure regen van vuurwerkkruit had gestaan. Ik kon niet eens meer fatsoenlijk door de voorruit kijken. Ik heb dus eerst de ruiten schoongemaakt voordat ik kon gaan rijden. 


Nu vertellen we op onze site dat als je je ramen maar lang genoeg niet wast er vanzelf minder licht door de ramen komt. Datzelfde geldt voor je zonnepanelen. Vuile zonnepanelen betekent minder licht/opbrengst. 


Nu wil het oog ook wat en zo’n dak met vuurwerkresten ziet er ook niet heel lekker uit natuurlijk dus ons advies, schoonmaken die panelen.


Als je de panelen dan reinigt doe het dan wel goed. Ga niet zomaar zelf met een emmertje en spons aan de slag. Gebruik van verkeerde materialen kan de coating van de zonnepanelen aantasten of onnodig krassen veroorzaken en veiligheid staat natuurlijk voorop. 


Sunclear gebruikt voor zo’n klus osmose water. Dat is water waar alle mineralen en zouten etc. zijn uitgehaald en dus water van het zuiverste soort. Voordeel van osmosewater is dat dit in alle weersomstandigheden kan worden gebruikt en zelfs bij volle zon streeploos opdroogt, het mossen (die vaak onderaan de panelen zitten) makkelijk oplost en herbevuiling langer uitblijft. Daarnaast gebruiken we ultra zachte borstels en hebben de ervaring door het schoonmaken van vele duizenden zonnepanelen.


Beste @HenkWestbroek, wij komen ze graag voor je schoonmaken.


Team Sunclear

085 1303255

Dé specialist in reinigen en onderhoud van zonnepanelen

1.500 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page