top of page
  • info@sunclear.nl

Uitbreiding Schiphol naar Nieuwegein

Als ik naar links, of naar rechts kijk, afhankelijk van hoe ik in de tuin sta zie ik de landingsbaan me tegemoet glimmen.


Mijn buurman, op het rijtje dwars op die van ons, besloot een jaar geleden voor nul op de meter gegaan. Hij ging met een partij in zee die garanties afgeeft op het rendement. Voor alle voor zekerheid gaande Nederlanders klinkt dat natuurlijk als muziek in de oren.


Buurman is maar met zijn 2en thuis dus gebruikt niet zo veel. Gemiddeld gebruik met 2 personen is volgens Nibud 2.860 kWh per jaar. Dit zou voor hun zo’n 10 panelen betekenen om deze opbrengst te genereren.


In samenspraak met en op advies van de installerende partij hebben ze besloten het dak maar aan 2 kanten vol te leggen met maar liefst 48 zonnepanelen!


De installateur garandeert zo voldoende opbrengst voor buurman, ja duh.


Met bewondering of verwondering stond ik het geheel te aanschouwen. “Ik wist niet dat Schiphol in Nieuwegein ging uitbreiden buurman” riep ik. Buurman lachte een beetje als een boer met kiespijn.


Nu heb je van die mensen die voor de hele straat koken maar om nou energie voor de hele straat op te wekken gaat wel wat ver. Het lullige is nog dat de meterkast van buurman er helemaal niet op berekend was.


De netwerkeigenaar moest er dus aan te pas komen. Maar die lieten de hele zomer op zich wachten, waardoor buurman, die dacht in het voorjaar op tijd te zijn gestart, de hele zomer heeft gemist.


Nu had de installateur garantie afgegeven dus die mocht leuk de gemiste zomer compenseren. Dat hebben ze wel weer netjes gedaan, dat dan weer wel.


Het dak van buurman leert ons hoe het niet moet of hij ging voor -150 op de meter en hadden wij het nog niet begrepen. Het is raadzaam om in ieder geval meer dan 1 partij advies te vragen en zelf uitgebreid onderzoek te doen zodat de vliegtuigen niet ongewenst op je gazonnetje komen landen terwijl je lekker ligt te zonnen.


Als je lekker van je tuin wilt genieten zonder dat je door straalmotoren wordt gestoord en wij je ergens mee kunnen helpen horen we het graag maar doe in ieder geval goed onderzoek.


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page