top of page
  • info@sunclear.nl

Zonnepanelen presteren nu optimaal, of toch niet?

We verbruiken nu 3 a 4 keer zo veel energie

We zijn gezegend met dit mooie weer nu we met zijn allen thuis moet blijven werken, school volgen etc. Maar we verbruiken nu thuis 3 a 4 keer zo veel energie als dat we normaal doen. De wassen worden nu overdag gedraaid, de droger maakt overuren, er wordt wat af genetflixt, we zetten de hele dag door koffie en ga zo maar door.

Voor de gelukkige zonnepaneelbezitters is dit weer een brenger in deze hoogverbruikperiode en zij profiteren dus optimaal van de zonnepanelen, of toch niet?

Als je al jaren je panelen niet hebt gereinigd zit daar inmiddels een aardige laag fijnstof, roet van verkeersuitstoot, misschien wel vogelpoep (de grootste killer) en ander vuil op. (Op het moment dat we dit schrijven zitten thuis de ramen en dus ook de panelen onder het zogenaamde Saharazand en de panelen dus ook

). Je zonnepanelen geven dus niet het optimale rendement meer en dat is zonde, je hebt immers fors geïnvesteerd. Nu laten we wel de glazenwasser komen iedere maand, dat vinden we heel normaal, maar 1 keer per jaar of per 2 jaar de zonnepanelen reinigen vergeten we dan weer, best raar toch!?

Nu zijn er huizen die een groot dak hebben en soms een overcapaciteit hebben aan zonnepanelen, maar de meeste woningen zijn beperkt in het aantal zonnepanelen door de ligging van de dakramen en schoorstenen etc. Het gros kan dus ook niet volledig voorzien in de energiebehoefte.

Alleen daarom is het al belangrijk dat je het maximale uit zonnepanelen-installatie haalt.

Dit is dé tijd om je zonnepanelen te laten reinigen en de rest van het voorjaar en zomer weer optimaal te profiteren!

Maak dus nu een afspraak https://www.sunclear.nl/afspraak of bel 085-1303255!

We zijn 7 dagen per week bereikbaar!

Oh ja en geniet van het mooie weer!
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page