top of page
  • info@sunclear.nl

Half schaap half mens

Onlangs zaten we op een verjaardag van 1 van onze achterburen, we hebben een sociaal actieve buurt.

Daar werden de zonnepanelen van de buurt besproken, die bij ons rijkelijk voorkomen. En natuurlijk kaartte ik even de mate van vervuiling aan met de opmerking naar de achterbuurman dat hij ze toch echt een keer moest reinigen na al die jaren, omdat hij gewoon geld liet liggen.

Nu hadden we het al eerder hierover gehad maar zoals zo vaak komt van uitstel afstel.

Als wij ergens in een gemeente of wijk gaan reinigen willen we nog wel eens bij de omwonende zonnepanelen-bezitters gaan flyeren. Op die flyer geven we aan dat we in een bepaalde straat binnenkort gaan reinigen met een voorbeeld van wat het die bewoners financieel oplevert.

Dat is toch heel concreet zou je zeggen, met de gedachte dat goed voorbeeld doet volgen.

Zo ook in onze wijk geflyerd, maar ondanks dat ze weten wat we doen en inmiddels ook wel doordrongen zijn van de wetenschap dat het toch echt verstandig is om om de zoveel tijd de panelen schoon te maken gebeurt er dan toch weinig.

Enkele weken na de verjaardag van de achterbuurman gingen we in zijn straat aan de slag bij iemand anders, de zonnepanelen van deze bewoners werden vakkundig gereinigd, al zeggen we het zelf en ze spiegelden ons weer tegemoet.

En wat denk je wat, de inmiddels een jaartje oudere achterbuurman vroeg of we ook niet bij hem de panelen wilde komen reinigen!? En met hem nog 2 op hetzelfde rijtje en 2 in de straat dwars op deze straat.

Zo zie je maar, als er 1 schaap over de dam is………, maar misschien is dat ook wel menselijk en zijn we gewoon stiekem half schaap half mens.

Weetje (wikipedia): Bij schapen wordt het mannetje een ram genoemd en een gecastreerde ram heet een hamel. Een hamel is rustiger dan een ongesneden ram en wordt daarom van oudsher vaak als leider van een kudde gebruikt, met een bel om de nek: de belhamel

Ben jij nou die belhamel van de buurt, de onbetwiste leider en voorganger die handelt i.p.v. praat?

maak dan de afspraak met Sunclear voor het reinigen van je zonnepanelen en bel

085-1303255

en je zal zien dat de rest vanzelf volgt.

Edwin en Marc
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page