top of page
  • info@sunclear.nl

Zonnepanelen aanschaffen

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020Zonnepanelen aanschaffen, wat nu?


De keuze is gemaakt, je wilt zonnepanelen aanschaffen!

Door de energie uit het zonlicht met zonnepanelen om te zetten in stroom, kan je je electrische apparaten laten draaien. Met zonnepanelen kan je dus deels of geheel je eigen energie opwekken. Dit is voordeliger dan het kopen van energie bij de plaatselijke energieleverancier en je bent bezig met duurzame energie.


Gelukkig zijn er verschillende soorten zonnepanelen, dus voor iedere gebruiker en zijn of haar situatie is er een oplossing, denk bijvoorbeeld aan een situatie bij een nieuwbouwwoning of een bestaand huis, schuin dak of plat dak, gunstige of minder gunstige zonzijde. De nieuwste zonnepanelen zijn de glas-glas zonnepanelen welke een hogere opbrengst en langere levensduur moeten geven dan de huidige gangbare zonnepanelen.

Daarnaast zijn de dakpan zonnepanelen in opkomst, dit zijn dakpannen met zonnecellen. De ontwikkeling in zonnepanelen is volop in beweging en integratie in je woning/dak wordt de trend. Integratie van je zonnepanelen is voor een nieuw te bouwen woning makkelijker dan bij een bestaande woning waar wellicht veel aanpassingen aan het dak moeten worden gedaan. Alles heeft zijn prijskaartje en valt en staat ook met je budget.


Hoeveel zonnepanelen aanschaffen?

Heb je een klein dakoppervlak en een hoog energieverbruik? dan is het slim om hoog rendement zonnepanelen aan te schaffen. Dit zijn zonnepanelen met een hoge opbrengst.

Ditzelfde geldt natuurlijk voor een groot dakoppervlak en een toekomstige hoge energierekening, denk aan aanschaffen electrische auto en / of warmtepomp!

Je huidige en je toekomstige energierekening alsmede de dakoppervlakte en ligging zijn dus bepalend voor de keuze van je zonnepanelen. Er bestaan namelijk kleine en grote zonnepanelen! Je kan echter ook geneigd zijn voor de goedkope zonnepanelen te gaan maar dat hoeft niet altijd verstandig te zijn. Een duurder zonnepaneel kan wel veel meer energie opbrengen en dus in verhouding veel goedkoper zijn omdat je er dan simpelweg minder nodig hebt voor je gewenste energieopbrengst. Goedkoop is niet altijd duurkoop maar in het geval van zonnepanelen meestal wel.


Zelf aan de slag of toch niet?

Het spreekt voor zich dat als je het allemaal zelf doet je financieel gunstiger uitkomt dan wanneer je een vakkundige partij erbij betrekt. Wanneer je een echte doe-het-zelver bent en dus verstand hebt van elektra, installatie en geen hoogtevrees hebt is deze klus te klaren. Daarbij staat bij de montage je eigen veiligheid natuurlijk wel voorop, denk o.a. aan gekeurde hijsvoorzieningen en valbeveiliging.

Als bovengenoemde niet tot je eigenschappen of mogelijkheden behoren, schakel dan een goede installateur in. Deze denkt vanaf de eerste stap met je mee en zal de verschillende zonnepanelen en omvormers vergelijken, kijkt naar je energierekening, de ligging en beschikbare dakoppervlakte om uiteindelijk samen tot de meest passende zonnepanelen offerte te komen. Daarnaast kunnen zij je waarschijnlijk goed vertellen wat er mogelijk is m.b.t. subsidie voor zonnepanelen.


Veel succes met je keuze,


Team Sunclear

085 1303255

Dé specialist in reinigen en onderhoud van zonnepanelen27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page