top of page

Over Ons 

Dit triggerde ons om zelf op onderzoek uit te gaan. Het bleek dat veel informatie op internet gebaseerd is op simpelweg gevoel en niet onderbouwd met metingen. Wij wilden de feiten op tafel.

Hoe kan het dat er zo weinig aandacht is voor het onderhouden van zonnepanelen? Als je 1 of 2 jaar je ramen niet wast kun je door vervuiling niet meer naar buiten kijken. En komt er dus ook minder licht binnen. Datzelfde geldt voor zonnepanelen.

 

Toen je zonnepanelen aanschafte had je een bepaald doel voor ogen. Dat doel wordt met de jaren niet meer gehaald. Dat voelt niet goed.

Vanuit deze gedachte is Sunclear ontstaan. Zodat het voor iedereen mogelijk wordt om de beste energie en het beste rendement uit de zonnepanelen te halen.

 

Het bewijs

Sunclear heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van het reinigen. Hiervoor hebben we op verschillende locaties, voor en na het reinigen, een maand lang metingen gedaan. Per locatie maar liefst duizenden meetmomenten. Hieruit is gebleken dat reinigen zeer rendabel is! Tot wel 20% meer opbrengst na reinigen.

bottom of page